• Waarom is het af en toe stil op Novira?

  “Ben je nou nog niet uitgespeeld, dat Novira er nu wéér uit ligt?” Het is een vraag die ik af en toe krijg als het weer eens stil is op “de zender”. Het antwoord ligt natuurlijk voor de hand: nee, ik raak niet uitgespeeld. 😉 Vaak zijn het kleine onderbrekingen omdat er bv. een software update moet worden uitgevoerd, maar soms loopt de muziek computer vast of trek ik de verkeerde stekker uit het stopcontact. Oeps.

  Novira is een hobby project en alles is niet zo professioneel als je bij een commerciële station. Om het toch een stukje verder te professionaliseren heb ik een heuse stilte detector uit het buitenland laten overkomen (lees: gekocht op de Belgische marktplaats). Dit apparaat is een soort MP3 player die spontaan begint te spelen als het te lang stil is op Novira. Dat klinkt natuurlijk geweldig, er is alleen één probleem… Om dit apparaat te installeren en testen zal het even stil zijn op Novira. 😉

 • Thomas is terug!

  De verbouwing is (zo goed als) klaar en daarom worden de live uitzendingen van Thomas in de bocht hervat! Wekelijk zal ik je weer bij praten over wat mij opgevallen is in de media afgewisseld met mijn gewéldige muzieksmaak. Natuurlijk komt ook De plaat en zijn verhaal van Bart van Leeuwen weer terug!

  Kijk in de agenda voor het uitzendschema, of voeg deze toe aan je eigen agenda. Dan ben je altijd op de hoogte van de volgende uitzending.

  Tijdens de verbouwing heeft ook de studio een upgrade gekregen:

 • Momenteel geen uitzending … ?

  Net als half Nederland gaan ook wij verbouwen. Voor deze verbouwen moeten we wijzigingen gemaakt worden aan onze elektrische installatie en wordt de patchkast verplaatst. Dit willen we natuurlijk doen met zo min mogelijk onderbrekingen maar we ontkomen er niet aan dat onze uitzending daarom voor enkele uren, dagen of misschien langer uit de lucht zal zijn.

 • Geniet van de zomer … met Novira!

  Het is zomer en de mussen vallen van het dak! Tijd om er op uit te trekken. Met onze nieuwe App kun je Novira overal mee naar toe nemen. Zo kun je ook op vakantie of op een terras toch van onze unieke muziekmix blijven genieten.

  Je kunt de app downloaden in de Apple App Store of Google Play Store. Fijne vakantie!

 • Blijf op de hoogte met Telegram

  Novira heeft nu een eigen kanaal op Telegram! Abonneer je op @noviranieuws en krijg automatisch een push melding als er nieuws is. Ga naar t.me/noviranieuws en meld je aan!

  Nog geen Telegram? Installeer de app op je mobiele telefoon en maak een (gratis) account aan. Daarna kun je je abonneren op ons kanaal.