Mobiele stream weer online

Wat zaterdag 31 oktober een simpel klusje had moeten zijn kreeg uiteindelijk een lange staart.

Het rack waarin alle apparatuur van Novira in is opgesteld begon te klein te worden en moest vervangen worden voor een groter exemplaar. Om dit over te zetten moest alle apparatuur uitgezet en overgezet worden. Om niet lang uit de lucht te zijn is de server tijdelijk verplaatst en van extra software om zelfstandig de uitzending te verzorgen. Hierdoor was er alleen de hoge kwaliteit (MP3) stream beschikbaar.

Na alle apparatuur in het nieuwe rack te hebben geplaatst werd het tijd om de server terug te plaatsen. Helaas bleek de streamer, het apparaat verantwoordelijk voor het omzetten van de muziek in 2 streams (hoge kwaliteit en mobiel), niet meer te willen starten. Na verschillende emails (op zaterdagavond!) met de fabrikant uitgewisseld te hebben kwamen we tot de conclusie dat de reanimatie was mislukt en de patiƫnt echt was overleden.

Omdat het om een fabricage fout leek te gaan heeft de fabrikant aangeboden het apparaat kosteloos te repareren, ondanks dat de garantie al verstreken was. Vandaag hebben we de streamer weer gerepareerd ontvangen. Niet alleen hebben ze de defecte onderdelen vervangen, ook hebben ze een duurproef van bijna 2 weken gedaan om er zeker van te zijn dat het apparaat ook over een langere periode blijft werken.

Inmiddels heeft de streamer zijn nieuwe plekje in het rack gekregen en zijn we ook op de mobiele stream weer te ontvangen! Met dank aan de fabrikant, Telos, voor de goede service.