We zijn weer terug…

Trouwe luisteraars hadden al gemerkt dat we al meer dan een week weer uitzenden. Door de verhuizing heeft het bericht dat we weer online zijn even op zich laten wachten. We zullen het maar de testperiode noemen 😉

De komende periode zal ook de live studio weer hersteld worden zodat er ook weer live uitzendingen gemaakt kunnen worden. Ook de audio-verbinding met onze stamkroeg zal hersteld worden zodat we ook weer live vanuit de binnenstad kunnen uitzenden.

Kerst op Novira

Wat is kerst zonder kerstmuziek? Daarom hoor je alleen tijdens de de kerstdagen de beste kerst hits op Novira. Maximaal 1 per uur (we willen ook geen overdosis)… 😉

Ook dit jaar geen gillende Mariah Carey, file-rijdende Chris Rea of Wham, die elk jaar hun hart aan de verkeerde geven. Dat is beloofd!

Mobiele stream weer online

Wat zaterdag 31 oktober een simpel klusje had moeten zijn kreeg uiteindelijk een lange staart.

Het rack waarin alle apparatuur van Novira in is opgesteld begon te klein te worden en moest vervangen worden voor een groter exemplaar. Om dit over te zetten moest alle apparatuur uitgezet en overgezet worden. Om niet lang uit de lucht te zijn is de server tijdelijk verplaatst en van extra software om zelfstandig de uitzending te verzorgen. Hierdoor was er alleen de hoge kwaliteit (MP3) stream beschikbaar.

Na alle apparatuur in het nieuwe rack te hebben geplaatst werd het tijd om de server terug te plaatsen. Helaas bleek de streamer, het apparaat verantwoordelijk voor het omzetten van de muziek in 2 streams (hoge kwaliteit en mobiel), niet meer te willen starten. Na verschillende emails (op zaterdagavond!) met de fabrikant uitgewisseld te hebben kwamen we tot de conclusie dat de reanimatie was mislukt en de patiënt echt was overleden.

Omdat het om een fabricage fout leek te gaan heeft de fabrikant aangeboden het apparaat kosteloos te repareren, ondanks dat de garantie al verstreken was. Vandaag hebben we de streamer weer gerepareerd ontvangen. Niet alleen hebben ze de defecte onderdelen vervangen, ook hebben ze een duurproef van bijna 2 weken gedaan om er zeker van te zijn dat het apparaat ook over een langere periode blijft werken.

Inmiddels heeft de streamer zijn nieuwe plekje in het rack gekregen en zijn we ook op de mobiele stream weer te ontvangen! Met dank aan de fabrikant, Telos, voor de goede service.

Onderhoud zaterdag 31 oktober

Op zaterdag 31 oktober rond 11:30 wordt begonnen met een ingrijpende aanpassing aan de studio. Hierdoor zal de uitzending kort onderbroken worden. Na deze onderbreking zijn we tijdelijk alleen via onze MP3 stream te beluisteren. Als alle werkzaamheden zijn uitgevoerd zal weer via beide streams worden uitgezonden.

Foute Party 5 september

Op zaterdag 5 september organiseert danscafe Marcus-Antonius in Nijmegen een Foute Party. Tijdens deze Foute Party zal Thomas van Spronsen weer zijn favoriete en meest foute muziek voor je draaien. Kom langs in je meest foute outfit en win een leuke prijs!

De Foute Party zal tevens tussen 21.00 en 01.00 uur live worden uitgezonden op Novira.

Tijdelijk geen nieuws (hersteld)

— Update 4 augustus 20:10 —
Vanochtend is de verbinding met de nieuwsdienst hersteld. Er wordt nog gewerkt aan herstel van de primaire verbinding.

— Originele bericht 3 augustus 20:35 —
Vanmiddag heeft zich een storing voorgedaan met onze primaire internet verbinding. Hierdoor zijn we enige tijd niet te beluisteren geweest. De storing is nog niet verholpen en momenteel zenden we uit via de backup verbinding.

Door deze tijdelijke situatie is het niet mogelijk om verbinding te maken met onze nieuwsdienst en is er tijdelijk geen nieuws te horen.

Foute Party zaterdag 11 juli

Op zaterdag 11 juli organiseert danscafe Marcus-Antonius in Nijmegen een Foute Party. Tijdens deze Foute Party zal Thomas van Spronsen weer zijn favoriete en meest foute muziek voor je uitzoeken. Bezoekers van de party kunnen ook zelf hun foute muziek uitzoeken via de computer aan de bar.

Als de techniek het toe laat zal deze foute party tussen 21.00 en 00.00 uur ook live worden uitgezonden op Novira!

Weg met Novira

Onderweg of op vakantie luisteren naar Novira, het kon al maar is nu nog makkelijker met de nieuwe Novira App voor iPhone en Android. Installeer de App op je mobiele telefoon en met één druk op de knop kun je genieten van je favoriete muziek!

De App is gratis en bevat geen reclame. Ook handig: de App maakt gebruik van onze mobiele stream zodat je databundel niet meteen als sneeuw voor de zon verdwijnt.

Download ‘m nu gratis uit Apple’s AppStore of Google Play Store.

 Apple AppStoreGoogle Play